Gradonačelnica guši slobodu medija


02. oktobar 2013. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović izjavila je da nije bilo masovnog trovanja u tom gradu i da će tužiti sve novinare koji su pisali o epidemiji.

“Vi znate da je 9. i 10. septembra grad Smederevo i sve lokalne i nacionalne medije preplavila informacija da se određeni broj ljudi potrovao pljeskavicama, pa i dve trudnice i da gradonačelnik krije epidemiju”, rekla je Jasna Avramović na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da ne zna da li su novinari jurili za senzacijama, ali dodala da su izjave koje je davao direktor Bolnice Goran Kuljanin i načelnica Dečjeg odeljenja Slavica Andjelković pokrenule tu “lavinu”, “a oni pripadaju političkoj partiji Ujedinjenih regiona Srbije”.

“Dobili smo odgovor najrelevantnije ustanove, Zavoda za zaštitu javnog zdravlja Požarevac, da ono što se tih dana dešavalo u Smederevu, nije bilo ništa enormno što bismo mogli da povežemo sa Smederevskom jeseni. Znači nema epidemije, niti je bilo epidemije trovanja hranom”, rekla je Jasna Avramović.

Gradonačelnica Smederava je rekla da će tužiti sve novinare koji su pisali da se neuobičajeni broj gradjana 9. i 10. septembra javio za medicinsku pomoć u Bolnicu, Dom zdravlja i Dečji dispanzer.

“Duboko žalim zbog svega onoga što se desilo, i daćete mi za pravo, da je neko svojim brzopletim izjavama naneo štetu gradu. Kakav će epilog biti, daće sudski organi jer će grad Smederevo podneti prijave protiv svih onih koji su zaista narušili kredibilitet Smederevske jeseni”, rekla je gradonačelnica Smedereva.

Jasna Avramović je navela da je davala izjave novinarima “onakve kakve je dobijala od relevantnih ustanova”, a da će novinari na sudu morati da kažu odakle im informacije o obolelima.

Na vlasti u Smederevu je koalicija SNS, SPS, DS.