Fudbaleri “Železničara” izgubili utakmicu


11. oktobar 2011. SPORT – GRUŽA – ŽELEZNIČAR (SMEDEREVO) 3:0 (1:0)

GRUŽA – Igralište: „Čair“. Gledalaca: 100. Sudija: Goran Stanojević (Petrovac na Mlavi). Strelci: Milovanović u 32, Đorđević u 78. i 8o. minutu. Žuti kartoni: Simović, Milovanović (Gruža), Pavlović, Krujeziju (Železničar).

GRUŽA: D. Janković, Simović (Jolović), Đ. Janković, Planić, Lazarević, Prodanović, Milovanović, Živančević, Karadžić (Ivić), Dragutinović, Bukarica (Đorđević).

ŽELEZNIČAR: Kuljanin, Filipović, Jakovljević (Savić), Ivković, Mihajlović, Milošević, Biculjević, Kovačević, Lalić, Pavlović (Krujeziju), Đorić.

Igrač utakmice: Aleksandar Đorđević (Gruža).

U susretu osmog kola Zone „Dunav“ u Gruži, izabranici trenera Miljana Terzića ispratili su Smederevce sa tri gola u njihovoj mreži. U prvom poluvremenu, domaći fudbaleri mnogo su se mučili dok nisu postigli prvi pogodak. U 32. minutu Dragutinović je izveo korner, a Milovanović se našao na pravom mestu i loptu poslao u levi donji ugao golmana gostiju Kuljanina. Fudbaleri Železničara više su se branili nego što su napadali i nisu imali pravih šansi.

Posle odmora gledaoci su videli još dva pogotka u mreži gostiju iz Smedereva. Strelac je bio mladi novajlija Aleksandar Đorđević, koji je u letnjem prelaznom roku došao iz Vinče kod Topole. Samo tri minuta posle ulaska u igru umesto Bukarice on je dobro reagovano na potez Đorđa Jankovića, koji je preneo loptu po levoj strani i uputio je prema golu. Pored neoprezne odbrane utrčao je Đorđević ispred golmana i pored njega plasirao loptu u mrežu za 2:0. Bilo je to u 78. minutu, a samo dva minuta kasnije u sledećoj akciji devetnaestogodišnji Đorđević postigao je i svoj drugi pogodak na utakmici. Nabačenu loptu sa desne strane prihvatio je na drugoj stativi i postavio konačan rezultat – 3:0, i tako se nametnuo treneru Terziću da ga manje drži na klupi, a više stavlja u startnu postavu tima.

– Bila je ovo jedna od naših boljih igara, u kojoj je mladi Đorđević ekspresno postigao dva pogotka kvalitetnoj, ali podmlađenoj ekipi Železničara. U našoj ekipi sve je dobro funkcionisalo i bez teškoća smo postigli tri gola. U sledećoj utakmici gosti smo Morave u Velikoj Plani. Cilj nam je da ne izgubimo, jer bi nas to zadržalo u grupi timova od prvog do petog mesta, gde se i sada nalazimo – rekao je Terzić.