Dragan Šutanovac u Smederevu


21. april 2012. DRUŠTVO – Izvor: Tanjug – Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac istakao je da je upravo dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU potvrda da je Vlada Srbije predvođena DS-om omogućila da danas Srbija bude prepoznata u očima stranih investitora.

Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio je danas da je dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU Srbiji omogućilo privlačenje više stranih investicija nego u prethodnom periodu, kao i ekonomsku stabilnost.

“Da bi Srbija bila jaka i stabilna i da bi građani imali posao, neophodno je obezbediti političke, ekonomske i pravne preduslove”, rekao je Šutanovac novinarima u Smederevu.

On je istakao da je upravo dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU potvrda da je Vlada Srbije predvođena DS-om omogućila da danas Srbija bude prepoznata u očima stranih investitora, da oni dolaze i upošljavaju naše ljude.

“Smederevo danas nije devastiran grad kakav je bio devedesetih godina prošlog veka i upravo mudrom politikom koju zastupa DS došli smo u situaciju da danas održavamo broj radnih mesta i upošljavamo nove ljude”, rekao je Šutanovac.

Potpredsednik DS-a je izrazio zadovoljstvo što u Srbiju i Smederevo dolaze firme iz EU sa svojim investicijama i standardima.

“To će podići kapacitete, ne samo Smedereva, nego i celog regiona”, rekao je Šutanovac.