Dogovorena koalicija u Smederevu


27. jun 2012. DRUŠTVO – Izvor: Agencija FoNet – Novu vlast činiće koalicija Pokret za Smederevo, DS i SPS, uz ranije pridružene SPO i LDP, sa kojima će imati komotnu većinu u Skupštini grada Smedereva sa 46 od ukupno 70 odborničkih mandata.

Predstavnici Pokreta za Smederevo, Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije potpisali su danas koalicioni sporazum i tako napravili najvažniji korak pre formalnog konstituisanja vlasti u tom gradu.

Novu vlast u Smederevu činiće koalicija koja je osvojila najviše glasova na majskim lokalnim izborima i koja će, uz ranije pridružene SPO i LDP, imati komotnu većinu u Skupštini grada Smedereva sa 46 od ukupno 70 odborničkih mandata.

Potpise na sporazum stavili su predsednica GO SPS Suzana Spasojević, predsednik GO DS Bojan Teofilović i ovlašćeni predstavnik Pokreta za Smederevo Mirko Đurić.

Prema rečima Suzane Spasojević, gradska organizacija SPS u Smederevu dobila je saglasnost od predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora partije da formira koaliciju sa Pokretom za Smederevo i Demokratskom strankom, bez obzira ko bude formirao Vladu u Beogradu.

Aktuelna zamenica gradonačelnika Jasna Avramović, lider Pokreta za Smederevo, već viđena kao buduća gradonačelnica, rekla je da je bilo je krajnje vreme da se potpiše koalicioni sporazum, pošto je konstitutivna sednica Skupštine grada Smedereva zakazana za petak.

Avramović je rekla da će na konstitutivnoj sednici, pored predsednika i sekretara Skupštine, biti postavljen gradonačelnik i zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća, kao i da su već dogovoreni nosioci funkcija i resora.