Derbi – ponovo!


10. septembar 2011. SPORT – Izvor : Sportske.net – Radnički i Smederevo su u prošlom veku razvili specifično rivalstvo koje se ogledalo na terenu, tribinama, ali i kroz prizmu politike. Zbog toga su utakmice kao današnja veliki dobitak za srpski fudbal.

Devedesetih su dva ambiciozna kluba ratovala na terenima od treće do prve lige. Rivalstvo je daleko prevazilazilo okvire sportskog, a navijači jedni za druge rezervišu pravu antipatiju.

Smederevci i Kragujevčani su pripadali, kao i sami gradovi, različitim političkim opcijama tokom devedesetih što je sve odvelo na stranu koja i nema puno veze sa sportom.

Međutim, na terenu je uvek bilo vatre, na tribinama i za ondašnje vreme ogromna poseta. Zbog toga je jasno što, posebno u Kragujevcu ovaj duel rado čekaju.

“Jedva čekamo, učinićemo sve da stignemo do prve pobede kod kuće”, kažu u Radničkom dok navijači spremaju specijalan doček gostima iz Smedereva.

Radnički ima pet bodova iz prva tri meča, uz malo sreće mogao je do maksimalnog učinka, u finišu mečeva sa Novosađanima i Subotičanima ispustili su pobedu.

Smederevo je dobilo prve dve utakmice, a zatim doživelo poraz od Zvezde kod kuće. Radi se o čvrstom timu koji teško gubi. Imaju problema koji nemaju veze sa terenom, ostali su bez generalnog sponzora, nadaju se da se to neće odraziti na duh tima.

“Biće teško, Radnički je dobro startovao, ali imamo bod više, nismo bez aduta. Znamo sve o rivalstvu iz prošlosti, inspiracija će biti pune tribine u Kragujevcu”, poručuju iz Smedereva.

Utakmica se igra na “Čika Dači”, početak je u 16:30.