Dan rekreacije i zdravog života


27. jun 2014. SPORT – Ferijalni klub Smederevo, Udruženje biciklista SDbajk i Atletski klub Smederevo organizuju dane ekologije, rekreacije i sporta. Pridružite se i Vi! Na Vidovdan, 28.juna 2014.

Približite se sportu i zdravom životu, ponesite dobru volju i raspoloženje. Dodjite 28.juna u 10 časova ispred muzeja. Pokažite da je i Vama sport važan za zdravlje. Trasa kojom ćemo se kretati obuhvata Omladinsku ulicu, ulicu Vuka Karadžića, Save Nemanjića, Karađorđevu, Goransku, ka odmaralištu Jugovo. Ovu destinaciju smo odabrali kao cilj, kako bismo stavili akcenat na važnost jednog ovakvog, nažalost neiskorišćenog, potencijala za sport i rekreaciju.

Da su ovakve manifestacije važne i potrebne našem gradu potvrdjuje i to da su „Smederevo bez automobila“ podržali i Coca-Cola, Knjaz MIloš, Trgoagens, Autorendžer, Crveni Krst Smederevo, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i soc. zaštiti DZ Smederevo, Sindikat Sloga Čistoća, DS Smederevo, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i soc. zaštiti O.B.Sv. Luka Smederevo.

Veći evropski gradovi već poznaju ovakav vid manifestacija, a mi želimo da na ovaj način Smederevo približimo Evropi. Želimo da probudimo svest i kod mladih i kod starih da su rekreacija i sport važni za zdravlje. Smederevo ima šampione u veslanju, borilačkim veštinama, streljaštvu, a zajedno možemo postati i šampioni u rekreaciji.

Zato se pokrenite i dođite 28. juna u 10 časova ispred muzeja da se rekreiramo zajedno!