Bronzani veslači iz Smedereva


17. septembar 2015. SPORT – Izvor: RTS – Sa nedavno završenog veslačkog Balkanskog prvenstva u Rumunskom gradu Jašiju, gde je Smederevski klub imao deset predstavnika – šestoricu u konkurenciji kadeta i četvoricu juniora, dvojac bez kormilara doneo je kući bronzanu medalju.

Zoran Rajić i Marko Ristić, počeli su u istom danu da treniraju i od pionira, do danas, su nerazdvojni tandem koji daje odlične rezultate. Bili su treći na prvenstvu Evrope, treći su i na Balkanu. Pet godina rada je za njima, a isto toliko im predstoji do ostvarenja sna – do Tokija.

Potiču iz jednog od najstarijih sportskih kolektiva u regionu, koji je poslednjih 20 godina, iznedrio mnoge reprezentativce. Danas se na Dunavu prošlogodišnji prvaci Evrope, Veselin i Dušan, pripremaju da odveslaju izborne trke kako bi ostvarili olimpijsku normu i našli na putu za Rio.

Veslački klub Smederevo jedan je od najtofejnijih u Srbiji i okuplja više od 120 mladih ljudi.

Iako se često odriču zabave u kojoj uživaju njihovi vršnjaci, satisfakcija su im trofeji koji već ispunjavaju sobu, kao mozaik u koji ugrađuju svoj trud i uspehe. To je njihov doprinos tradiciji vrednoj napora, kako bi je nastavile generacije koje dolaze.