Bogat i zanimljiv program manifestacije Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10 u Smederevu


06. maj 2016. KULTURA – Tokom 10 dana od 12. do 21. maja biće održano ukupno 9 zanimljivih programa na 6 različitih lokacija u gradu

Muzej u Smederevu i ove godine učestvuje u manifestaciji Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10, koja se ove godine održava pod sloganom Moj muzej – moj grad.

Ova značajna i jedna od najmasovnijih kulturnih manifestacija u našoj zemlji biće održana ove godine u periodu od 12. do 21. maja. Kulminacija manifestacije biće u subotu 21. maja od 17 časova do 1 čas posle ponoći kada će i Smederevo biti deo najveće evropske kulturne manifestacije – Evropske noći muzeja odnosno biće završena obeležavanjem manifestacije Evropska noć muzeja.

Manifestacija Muzeji Srbije – deset dana od 10 do 10 pokrenuta od samih muzeja u našoj zemlji, pruža mogućnost posetiocima da deset dana tokom maja besplatno posećuju muzeje i uživaju u stalnim i povremenim izložbama, kao i zanimljivim pratećim programima. Cilj manifestacije je da se stručni rad muzeja i njihov značaj u prikupljanju, čuvanju, prezentovanju i publikovanju kulturnog blaga, učini dostupnim zainteresovanoj publici koja se, posebno ovih dana, poziva da aktivno učestvuje i da svoj doprinos u uspehu ove korisne ideje.

Ovim povodom Muzej u Smederevu je u saradnji sa drugim ustanovama, organizacijama i udruženjima građana pripremio čitav niz zanimljivih dešavanja