Bivši policajac ucenjivao monaha


28.decembar 2011. HRONIKA – Izvor: Beta – Inspektori kriminalističke policije u Smederevu uhapsili su bivšeg policajca Zlatka Đ. (40), osumnjičenog da je od jednog monaha iznuđivao novac.

Izvor blizak policiji naveo je agenciji Beta da je Zlatko Đ, proteklih meseci, u više navrata, lično i porukama mobilnim telefonom, ubeđivao monaha Nikolaja da mu je život ugrožen, jer se neki ljudi iz Beograda spremaju da ga likvidiraju.

Poruke je osumnjičeni Zlatko slao koristeći više kartica za mobilni i više lažnih imena.

Monah Nikolaj je pažnju bivšeg policajca privukao na sebe, jer je dobijao velike i česte donacije, kojima je obnovio jedan pravoslavni manastir i spremao se da obnovi još jedan.

Među donatorima bili su i fudbaleri i estradne zvezde. Bivši policajac je ubeđivao monaha da će, preko svojih kontakata, ubediti osobe koje planiraju likvidaciju monaha, da odustanu od te namere, ako monah plati 22.000 evra.

Uz saglasnost Osnovnog suda i Osnovnog tužilaštva u Smederevu, policijski inspektori su obeležili jednu novčanicu od 500 evra, koju su, neposredno po primopredaji našli kod bivšeg policajca.

Osumnjičeni će, po isteku policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.