Asfaltiranje ulica Kosovke devojke i Šumadijske


03. septembar 2012. DRUŠTVO – Direkcija za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište grada Smedereva izvodi završne radove na asfaltiranju u ulicama Kosovke devojke i Šumadijske.
– Dužina kolovoza je 260 metara sa jednim trotoarom. U režimu je jednosmerne saobraćajnice, od Patrijarha Varnave i drugog dela Kosovke devojke, a između Petrijevske i Balkanske ulice. Profila je četiri metra sa trotoarima 1,2 metra, promenljive širine – izjavio je vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište u Smederevu, Nenad Krčum.

U utorak je završeno asfaltiranje kolovoza, a narednih dana je planirano betoniranje i asfaltiranje trotoara. Ulica bi trebalo da bude puštena u saobraćaj do kraja nedelje, dodao je Krčum.

Krčum je naglasio da je ugovorena vrednost radova u Ulici Kosovke devojke u Mesnoj zajednici Zlatno brdo oko 4,5 miliona dinara.

-Takođe je u utorak počelo asfaltiranje Ulice Šumadijske, u ukupnom frontu od 460 metara. Vrši se asfaltiranje sloja debljine sedam santimetara, u sredu se nanosi i završni sloj. Dogovoreno je da se uradi i nastavak ulice od preostalih 100 metara, pa završetak celokupnog posla očekujem u narednih dvadesetak dana – rekao je Krčum.

Izvor: smederevo.org.rs