Akcija Demokratske stranke „Protiv režima“


11. decembar 2016. DRUŠTVO – Izvor: Danas – U okviru akcije Demokratske stranke „Protiv režima“ koja je juče organizovana u četrdesetak gradova i opština Srbije, od kojih u dvadesetak stranački funkcioneri razgovoraju sa građanima, dele balone i flajere, na centralnom gradskom trgu sa Smederevcima se družio Radoslav Milojičić Kena, poslanik u Skupštini Srbije.

„Demokratska stranka je duplirala rejting u poslednja dva meseca, od kada je njen lider Dragan Šutanovac. Obišli smo 111 opštinskih odbora, to je terenski rad koji građani ne vide. Petkom su tribine, sinoć je bila u Pančevu. Danas smo izašli da razgovaramo sa građanima i ponudimo naše rešenje, i promenu Ustava i reformu pravosuđa, poreskog sistema. Razgovaramo sa ljudima o šteti koju je pogubna vlast Srpske napredne stranke donela. Ovo je najgora vlast u istoriji Srbije Država u kojoj štrajkuje vojska, policija, prosvetni radnici, ne može da bude dobra. Posle pet godina vlasti Srpske napredne stranke povećali su cenu struje, povećali su sve akcize, poskupeće putarina i nafta, a građani ne mogu da sastave kraj sa krajem. Aleksandru Vučiću poručujem da izađe malo u Srbiju da vidi ko od građana ima dovoljno novca u novčaniku, dovoljno goriva u rezervoaru, dovoljno hrane u frižideru, a da nije član SNS-a“, rekao je Milojičić.

On je izrazio očekivanje da će Demokratska stranka pobediti na predstojećim predsedničkim izborima i dodao da DS „nudi alternativu ovoj nesposobnoj naprednjačkoj vlasti“. Milojičić je rekao da je Demokratska stranka spremna i za parlamentarne izbore „i da budu raspisani sutra“ i pozvao premijera da ujedno raspiše i lokalne izbore, da se preispita volja birača i da se vidi, kako je rekao, da li su ispitivanja javnog mnjenja tačna. On je dodao da DS ima 150 aktivnih odbora, odbornike u više od 100 lokalnih samouprava i, što je po njemu najvažnije, već 27 godina ima jasan pravac, odnosno nije menjala svoju politiku, kao „Vučić koji je do juče bio za granice Karlobag-Ogulin Virovitica, a sada je lažni Evropejac koji danju sa čarapom na nozi ide u EU, a noću sa tom istom čarapom na glavi ruši objekte po Savamali i ruši pravnu državu“.

Na pitanje Danasa da li se razgovara o eventualnom zajedničkom kandidatu opozicije za predsedničke izbore, Milojičić je rekao da će DS birati kandidata prema politici.

„Mi ne možemo podržati kandidata koji nema jasnu politiku, kompatibilnu sa politikom DS-a. Moje lično mišljenje je da Demokratska stranka, u slučaju samo predsedničkih izbora, mora da ima svog kandidata, a ukoliko budu raspisani i parlamentarni izbori, onda možemo da razgovaramo o podršci nekom kandidatu za predsedničke izbore, a taj kandidat da podrži našeg predsednika stranke da bude kandidat za premijera i tako zajednički nastupimo na izborima“, kazao je Milojičić i poručio da desničarski kandidati „ne dolaze u obzir“.

„Više puta sam ovih dana čuo: Pa, ko može da pobedi? Šta to znači, ako Šešelj može da pobedi, da njega podržimo? Demokratska stranka ni po koju cenu neće promeniti svoju politiku dajući podršku nekom kandidatu koji nema jasnu evropsku politiku“, zaključio je Milojičić.


One comment

Comments are closed.