Sneg-sa trotoara na ulicu


18. februar 2012. DRUŠTVO – Saopštenje sa danas održane sednice Štaba zimske službe grada Smedereva:

Na sednici je zaključeno da je prioritet očistiti od snega saobraćajnice i trotoare, odnosno prilaze koji vode do školskih i predškolskih ustanova, imajući u vidu nastavak obrazovnog procesa od ponedeljka, 20. februara 2012. godine.

Operativni tim Štaba zimske službe će sutra, uz asistenciju Komunalne policije Gradske uprave Smederevo i Saobraćajne policije MUP-a, čistiti sneg u donjem delu grada (Karađorđeva ulica, Save Nemanjića, Despota Đurđa, Omladinska…). Ova aktivnost se obavlja zbog prikupljanja i nesmetanog oticanja voda iz viših delova grada. Zbog toga se pozivaju građani da sneg koji očiste sa trotoara i oko svojih vozila, bacaju na kolovoz radi njegovog bržeg i efikasnijeg iznošenja .

Kako bi smederevski „Vododvod“ preventivno očistio sve šahte i slivne rešetke za prijem vode, a u cilju nesmetanog oticanja velike količine vode usled otapanja snega, mole se građani da ne parkiraju i ne ostavljaju svoja vozila iznad šaht poklopaca, slivnika i slivnih rešetki.

Nadležne službe Gradske uprave Smederevo će sa svojim stručnim timovima, utvrditi stanje kanalske mreže, kako bi po potrebi izdale nalog za preventivno čišćenje, radi povećanja propusne moći kanala za odvodnjavanje, zaključeno je između ostalog na današnjoj sednici Štaba zimske službe grada Smedereva kojom je predsedavao predsednik Štaba, gradonačelnik Predrag Umičević.


One comment

  1. vazno da domari i profesori nece da ciste,,a ja sto moram i nedeljom da radim ZA DZABE,,TO NEMA VEZE..

Comments are closed.