Privedene matičarke na slobodi


12. mart 2017. HRONIKA – Izvor: Kurir – Smederevskim matičarkama uhapšenim u akciji “Pluton 2” nije produžen pritvor, već je, posle policijskog zadržavanja od 48 sati, određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svim svedocima u postupku, uz obavezu javljanja policiji na svakih pet dana.

Policija je u Smederevu, po nalogu smederevskog Višeg javnog tužilaštva, uhapsila R. Dj. (54), ; LJ.M. (66), D.M. (55), ; D.J. (37) i S.R. (54).

One su pritvorene u akciji MUP-a “Pluton 2” zbog osnovane sumnje da su zloupotrebile službeni položaj i falsifikovale službene isprave.

Portparol policije Saša Nikolić u ranijem saopštenju naveo je da su matičarke strankama od januara 2014. do oktobra 2016. naplaćivale zakonom regulisanu taksu za izdavanje dokumenata iz svoje nadležnosti ali su novac zadržavale i tako oštetile budžet Srbije 2,8 miliona dinara.


2 comments

  1. Nije utvrdjeno da su naplacivale, da jesu, ne bi bile pustene!
    A pitajte koga hocete u Gradskoj upravi, ko je od nih ikad nesto platio? Pitajte Jasnu koliko je ona papira uzela, boze svasta, ne ocekujete valjda da ona u svojoj kuci nesto placa??

  2. Nije utvrdjeno da su prekrsile ikakav zakon, gdine Sasa!!!! Ne fabrikujte vesti i ne sirite dezinformacije na najsramiji nacin!

Comments are closed.