Pogibija radnika bez objašnjenja


23. avgust 2011. HRONIKA – izvor: Večernje novosti – U utorak sahrana nastradalog radnika „Mostogradnje“ Vladimira Petrovića. Niko iz „Mostogradnje“ u ponedeljak nije ponudio pomoć porodici

Vladimir Petrović (24), radnik „Mostrogradnje“, koji je nastradao na radnom mestu kada je na njega naleteo automobil na autoputu kod Ralje, za sobom je ostavio suprugu i osmomesečnog sina, biće sahranjen u utorak na groblju u rodnom selu Ralja. Vozač „pežoa“ B. M. (68), koji je usmrtio radnika, ne može da objasni uzroke stravične nesreće.

Meštani Ralje dva dana su u šoku i ogorčeni tragičnom pogibijom mladog Vladimira, za koga kažu da je bio više nego dobar čovek, koji je tek zakoračio u porodični život.

– Bio je primeran dečko, trenirao fudbal, igrao folklor, mnogo je pomagao oko poslova u selu. Nedavno je zasnovao porodicu, oženio se i dobio sina koji ima osam meseci. Živi sa roditeljima i mlađim bratom. U „Mostrogradnji“ je radio od proleća, po ugovoru. Svi smo u šoku, velika tragedija – kaže Toplica Nikolić, predsednik mesne zajednice Ralja.

U Ralji kažu da se niko od nadležnih iz „Mostogradnje“ u ponedeljak nije pojavio kod porodice Petrović da ponudi pomoć.

Vozač B. M. (68) iz Beograda, koji je naleteo automobilom na radnike, koji su u kamion utovarivali šut, ne može da objasni kako je došlo do stravične nesreće.

– Tokom uviđaja komunikacija sa B. M. je bila otežana. Malo je pričao, i izjavio je da se ne seća da li je video sigurnosne znake za radove na putu. Čuo je kada je supruga povikala da pazi. Inače, signalizacija je propisno postavljena, oznake počinju 700 metara od mesta radova. Na svakih sto metara su upozorenja o radovima i dozvoljenoj brzini, a radnici su takođe bili označeni sigurnosnim prslucima – kaže sudija Marko Jocić.

Ograničenje brzine na ovom delu autoputa je 60 kilometara, a prema procenama sa uviđaja, „pežo“ 206 kretao se brzinom od 100 do 120 kilometara na sat. Vozač automobila nije bio pod uticajem alkohola, utvrđeno je na mestu nesreće, ali mu je, po nalogu istražnog sudije, uzeta krv na analizu. Pritvor mu nije određen.

U saobraćajnoj policiji u Smederevu kažu da će u utorak ili sredu podneti krivičnu prijavu protiv B. M. zbog saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

POVREĐENI U TEŠKOM STANJU

Radnik Žarko Ristić (25) iz Ralje u nedelju popodne je, zbog teških povreda glave, prebačen u Urgentni centar u Beogradu. Ristić i pokojni Petrović bili su kolege, ali i prijatelji. U udesu je lakše povređen još jedan radnik iz ovog sela.

VOZAČ NUDI POMOĆ

A. M. (68), supruga vozača pežoa, zadobila je teške povrede abdomena i zbrinuta je u Urgentnom centru. Supružnici su se uputili u banju, ali ih je umesto odmora zadesila nesreća. Vozač „pežoa“ ponudio je pomoć porodici tragično nastradalog radnika.


One comment

Comments are closed.