Pijani vozač koji je ubio dvoje tinejdžera šest puta kažnjavan zbog vožnje pod dejstvom alkohola


26. januar 2012. HRONIKA – Samo mesec dana nakon što je u Ulici Crvene armije u Smederevu smrtno nastradalog pešaka pregazilo više vozila, nekoliko stotina metara dalje dogodila se još veća tragedija; pijani vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, popeo se na trotoar i na licu mesta ubio šesnaestogodišnju devojku i devetnaestogodišnjeg mladića.

Milorad Filić (27) iz Smedereva u ponedeljak oko 22 časa, vozeći u alkoholisanom stanju neregistrovan „golf“, usmrtio je Anđelu Stanimirović (16) i Miloša Filića (19).

Anđela je bila učenica drugog razreda srednje škole “Despot Đurađ”, učila je za modelara odeće, Miloš je nedavno završio srednju školu, još nije bio našao posao, kažu njeni i njegovi drugari i komšije.

– Miloš je bio na rođendanu u obližnjem kafiću i pošao kući. Sreo je Anđelu i stao s njom da popriča. Svi mi tu stanujemo, znamo se, sve se desilo na stotinak metara i od njene i od njegove kuće – vidno potresen priča Milošev drug u dvorištu porodične kuće Filićevih, koje su ispunili njegovi drugovi, prijatelji, rodbina.

– Čula sam jeziv tresak i izletela sam na ulicu. Ispred mene devojka, trese se, nervni slom dete dobilo. Pogledam, automobil se stotinak metara dalje zaustavio na trotoaru.

Pomislim: “Dobro je, promašio dete.” Jooj, kad sam videla… Koje crno dobro… – priča kroz suze komšinica Filićevih.

Automobil koji se kretao iz pravca Smedereva ka Radincu popevši se s kolovoza na trotoar udario je u zemljani bedem, pokosivši dvoje mladih. Od siline udara oboje su na licu mesta izdahnuli.

– Vozač je imao 1,89 promila alkohola u krvi i zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu i popeo se na trotoar – kaže istražni sudija Dragan Rogan.

Naknadno su stigli rezultati testa urina, koji pokazuju da je pored alkohola konstatovano u organizmu i prisustvo narkotika.

U policiji saznajemo da je Filić 11 puta kažnjavan za različite saobraćajne prekršaje, od toga šest puta za vožnju pod dejstvom alkohola, dva puta ga je policija zadržala na trežnjenju.

Kažnjavan je i po starom i po novom zakonu, kažu policajci, dva puta je u poslednje dve godine bio uhvaćen da vozi pod zabranom.

– Ko mu je davao da ponovo sedne za volan posle svega što je napravio, taj je kriv koliko i on – ridajući kaže Miloševa tetka.

Kaže još i da je čula da Milorad ima neku rodbinu u policiji koja bi mu svaki put sredila da ne prođe s kaznom koju je zaslužio. Komšije to potvrđuju klimanjem glave, objašnjavaju i jezivu koincidenciju da ubica i žrtva nose isto prezime, ali nisu u rodu.

– Čuo sam da stanuje tu dve ulice od nas. Isto se prezivamo, ali rod nismo. Možda sam ga nekada i video. Ne znam. Znam samo da moje dete više videti neću – skrhan bolom tiho govori Nenad, Milošev otac.

Izvor: blic.rs


One comment

  1. “Sranje” u Smederevu vladaju….
    Neka je Deci Laka Zemlja a Zub za Zub bilo bi Bolje ili “BESA”….

Comments are closed.