“Komiko oil” dobija zemljište za rafineriju u Smederevu za 652 miliona dinara


13. mart 2012. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Skupština grada Smedereva prihvatila je noćas inovirani tekst ugovora o davanju zemljišta u zakup radi izgradnje rafinerije u ovom gradu po kome će kompanija “Komiko oil” dobiti pravo zakupa na 99 godina za 652 miliona dinara.

Neizgrađeno i neuređeno građevinsko zemljište, površine od 113 hektara, 12 ari i 16 metara kvadratnih, daće se u zakup na 99 godina kompaniji “Komiko Oil”, za 652 miliona dinara uz dodatne benefite, radi izgradnje rafinerije za preradu sirove nafte i proizvodnju kvalitetnih naftnih proizvoda, predviđeno je izmenjenim tekstom ugovora.

Taj tekst ugovora o zakupu neizgrađenog i neuređenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni radi izgradnje rafinerije, oko koje već tri i po godine lome koplja vlast i opozicija, noćas su usvojili odbornici lokalnog parlamenta.

“Prihvata se inovirani tekst ugovora o zakupu neizgrađenog i neuređenog zemljišta u industrijskoj zoni ‘sektor-severoistok’, radi izgradnje rafinerije”, navodi se u zaključku Skupštine grada Smedereva, za koji su glasala 43 odbornika, 13 je bilo protiv, a tri uzdržana.

Na januarskom zasedanju, odbornici nisu dali saglasnost na prethodni predlog ugovora o davanju zemljišta u zakup za izgradnju rafinerije, zbog protivljenja opozicije i nesaglasja unutar vladajuće većine.

U međuvremenu je u direktnim pregovorima vlasti i investitora postignuta saglasnost oko izmene 60 odsto članova prvobitnog ugovora.

Predsednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović prekinuo je sednicu noćas posle dva sata, a nastavak zakazao za četvrtak u 10 časova.


2 comments

  1. E ovo je meni bila nezamisliva agresija na svako treceg drzavljanina Srbije,da Ameri uguse rafineriju Pancevo,i oteraju Srbe na groblje sto brze,pravi genocid ali se pitam kome je to potrebno na Dunavu,znam da Titu nije bilo bitno da prljavu industriju posadi medju Srbe,a da li je to EU,ekoloski zakon,druga na Dunavu u srcu dvomilionskog stanovnistva,ljudi jer ste vi normalni,u krugu 25 km ,industrijski genocid,samo budale,kriminalci, i mentalni bolesnici mogu da trguju ljudskim zivotima i zdravljem stanovnistva.

  2. Zar jos ima takvih u Smederevu,koji se za ovo Zalazu.
    Smederevo se godinama truje sa Zeljezarom a ovo je Vrhunac.
    Dole Vlast,-Koja se tako lako Prodaje.

Comments are closed.