Jasna Avramović: Ponosna sam na krivične prijave koje sam dobila


11. maj 2018. DRUŠTVO – Izvor: Kurir – Sednica Skupštine grada Smedereva počela je danas optužbama na račun gradonačelnice Jasne Avramović.

Odbornik Demokratske stranke (DS) Perica Đorđević optužio je gradonačelnicu Smedereva da kao odgovorno lice nije reagovala, iako je državni revizor podneo dve prekršajne prijave protiv nje zbog odlivanja para iz budžeta.

Avramovićeva je nakon optužbi ponovila stav koji je iznela i na sednici 13. jula prošle godine, navodeći da se “ne stidi prekršajnih prijava i da se ne sikira zbog njih”.

“Što se tiče prekršajnih prijava, ja sam ih kao izvršilac budžeta dobila i to ne krijem, niti se stidim, a i ne sikiram”, rekla je gradonačelnica i dodala da je ponosna što je dobila prekršajne prijave.

“Prijavu sam dobila zato što su oni sa srednjom spremom zaposleni u gradskoj upravi imali veći koeficijenat, odnosno 20 odsto stimulacije na plate koje su veoma male, oko 21.000 dinara”, kazala je Avramović.

Đorđević je ocenio da je takva izjava gradonačelnice Smedereva skandalozna.

“Takva izjava ima trostruku težinu. Prvo, jer pokazuje bahatost gradonačelnice i kompletne Srpske napredne stranke, zatim jer pokazuje potpunu nemoć države koja nije sposobna da se izbori s kriminalom, a treće jer je na taj način gradonačelnica poslala poruku svima koji treba da poštuju zakon da ne treba da se sikiraju, jer država ne može da ih sankcioniše ni na koji način”, ocenio je Đorđević.


One comment

Comments are closed.