Alternativni koncert Vlade Georgieva?


24. februar 2017. DRUŠTVO – Nakon nekoliko nedelja preganjanja oko toga da li će koncert Vlade Georgieva početkom marta biti održan u smederevskoj sportskoj hali ili će biti zabranjen iz nepoznatih razloga (ili zbog otkazivanja osigurača) na internetu se pojavila simpatična inicijativa.

Naime, neki Smederevci i Smederevke, očigledno revoltirani aktuelnim dešavanjima koji nisu viđeni ni za vreme režima pokojnog Slobodana Miloševića, odlučili su da pokažu prkos ovom pokušaju gušenja slobode govora i mišljenja (mnogi misle da je koncert otkazan zato što je Vlado Georgiev podržao kandidaturu Saše Jankovića na predstojećim predsedničkim izborima) i da organizuju alternativni koncert ovog pevača.

Inicijalna ideja je bila da svi građani i građanke Smedereva koji se ne slažu sa zabranom koncerta i ugrožavanjem slobode pojedinaca četvrtog marta u 20.30 časova, kada je koncert prvobitno trebalo da započne, na svojim nosačima zvuka puste jednu pesmu ovog slavnog pevača, otvore prozore i puste malo slobode u svoje domove i glave.

Alternativna ideja je održavanje muzičkog okupljanja na Trgu Republike, odnosno popularnoj fontani.

Trenutno se radi na tome da Vlado Georgiev dođe na Trg i održi svojevrstan koncert sa onima kojima se ne dopada jednoumlje koje se, poput kuge, širi našim gradom i državom.