Zoran Živković o privatizaciji Sartida


06. septembar 2012. PRIVREDA – To što u vezi prodaje Sartida sada pokušava da istraži Dačić, radio je i Koštunica koji je, čim je proradila visoka peć, prvi zapevao američku himnu u Smederevu, kaže bivši premijer i funkcioner Demokratske stranke Zoran Živković.

Premijer Ivica Dačić je najavio rasvetljavanje prodaje Sartida?
– Koliko se sećam, Dačić je treći predsednik vlade koja se bavi Sartidom. Kada nemaju šta da rade, sete se Sartida. Nakon šest meseci sve zaborave. Isto to je radila i Koštuničina vlada, a onda nakon godinu i po dana, kada je proradila visoka peć, prvi je Koštunica stavio kacigu na glavu i sa ministrima pevao američku himnu u Smederevu.

Hoćete li sarađivati sa istragom, Sartid je prodat u vreme kada ste vi bili premijer?
– Naravno da hoću. Ipak, meni je ta situacija malo smešna. Posebno je smešno što o lopovskim privatizacijama govori Dačić, jer su se neke privatizacije dešavale u vreme dok je njegova partija bila na vlasti.

Ekonomista Branko Dragaš je kazao da su najveće državne banke ugašene da bi Sartid bio prodat u bescenje?
– Koji Dragaš? Gde je on bio ekonomista? Na kiosku. To što govori je bagatelisanje i vulgarizovanje teme. U vreme vlada Đinđića i Živkovića nije bilo spornih privatizacija. Sartid nije privatizovan, on je prodat iz stečaja. Smatram da je u ekonomskom smislu to najbolja stvar koja se desila u poslednje dve decenije. Svetska ekonomska kriza, ali i pisanje medija, doveli su ovaj gigant tu gde sada jeste.

Izvor: vesti-online.com