Zlatni Simić i Alentijeva na drugom kolu Kupa Srbije


17. maj 2015. SPORT – Nikola Simić, strelac „Smedereva“ i nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije, osvojio je zlatnu medalju na drugom kolu Kupa Srbije, u olimpijskoj diciplini 60 metaka ležeći, u konkurenciji seniora. Druga smederevska reperezentativka, Ana Alentijev, bila je najbolja juniorka i druga seniorka, u disciplini sport pištolj 30 plus 30 metaka. Takmičenje je održano na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu, u subotu 16. maja.

Nikola Simić, strelac „Smedereva“ i nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije, osvojio je zlatnu medalju na drugom kolu Kupa Srbije, u diciplini 60 metaka ležeći, u konkurenciji seniora. Simić se u finale olimpijske discipline, u kojoj je svojevremeno bio osmi junior u Evropi, plasirao kao četvrti sa rezultatom od 616,8 krugova. U finalu je krenuo vrlo koncentrisano i jako i posle prve serije sa odličnim hicima od 10.7, 10.00 i 10.7 izbio je na vrh tabele, sa samo 0,2 kruga zaostatka za Markom Ivanovićem iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca. Posle, druge serije preuzeo je vođstvo i tu ostao do kraja finalnog meča. Pobedio je sa 1,5 krugova više od Dejana Pešića iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ sa 204,2 kruga. Bronzanu medalju osvojio je proslavljeni reprezentativac Srbije Nemanja Mirosavljev iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ sa 182,4 kruga. Mirosavljev i Pešić su bili prvi i treći pre finala.

U ovoj disciplini nastupili su i junior Veljko Ilić, koji je sa 589,8 krugova zauzeo 12 mesto (25-ti senior) i juniorka Danica Denić, koja je sa 571,6 krugova bila šesnaesta (26-ta seniorka).

Druga smederevska reperezentativka, Ana Alentijev, bila je najbolja juniorka i druga seniorka, u disciplini sport pištolj 30 plus 30 metaka. Sa 561 krugom (279 precizno gađanje i 282 brza paljba) bila je ubedljivo najbolja juniorka i kao druga se plasirala u finale seniorki. U finalni meč za zlatnu medalju, izborila se nakon raspucavanja sa Teodorom Simić, iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda, jer su obe nakon prvog gađanja imale po 8 hitova. Za zlato je gađala sa Aleksandrom Ristović iz Streljačkog kluba „Zvezdara“ iz Beograda. Nakon 4 serije po 5 hitaca, obe su imale po 5 hitova. Odlučivala je dodatna serija u kojoj je su obe imale po 1 hit. Pobedu je odnela Ristovićeva, koja je u sledećoj seriji imala 2 dva hita, a Alentijeva nijedan. Konačan rezultat 7 prema 5. U meču za bronzu Danica Rašeta iz Streljačkog kluba „Zemun centar“ ubedljivo je pobedila Teodoru Simić sa 7 prema 1. Alentijeva je 2013. godine bila osma juniorka na Prvenstvu Evrope u Osijeku. Još jedna smederevska juniorka Ana Todorović sa 527 krugova bila je peta juniorka i kao osma se plasirala u seniorsko finale. U svom prvom finalu imala je 3 hita i ostala na osmom mestu.

Vatreno krštenje u disciplini malokalibarski pištolj slobodnog izbora imao je Petar Adamović. Sa rezultatom od 457 krugova bio je četvrti junior.

Na prvom kolu kupa srebrne medalje osvojile su Jasmina Grgić i Ana Alentijev, a Ana Todorović je osvojila bronzanu. Nikola Simić je bio sedmi u finalu.

Treće kolo kupa Srbije održaće se 30. i 31. maja, posle koga će biti poznati i učesnici finalnog kup takmičenja, koje će biti održano u junu u Novom Sadu.

zlatni1