Željko Sertić: Svi u Železari će zadržati posao


08. mart 2015. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Ministar privrede Željko Sertić najavio je da će svi zaposleni u Železari Smederevo zadržati svoja radna mesta.

Prema njegovim rečima, postoji i mogućnost da će biti potrebno još ljudi ako se uspostave puni proizvodni kapaciteti.

“Da bi dve visoke peći radile, nama je po menadžment politici koju je još Ju es stil implementirao u prethodnom periodu, potrebno oko 5.200 radnika”, kazao je Sertić na TV Pink.

On je najavio da će pet kompanija, čije su ponude prihvaćene, sledeće nedelje pred komisijom u Beogradu braniti svoje biznis planove za Železaru.

Sertić je dodao da bi 12, 13. mart okvirno mogao da bude datum kada ćemo imati konačno rešenje i do tada će biti utvrđeni svi elementi.

Ministar privrede je podsetio da je Vlada Srbije ranije postavila jasne ciljeve za Železaru koje novi menadžment treba da ispuni, a odnose se na minimalnu godišnju proizvodnju od 1,5 milion tona, finansiranje, strategiju upravljanja…

Odluku o tome da se raspiše javni poziv za profesionalni menadžment Vlada Srbije je donela posle neuspelih pregovora za strateško partnerstvo sa kompanijom Esmark, o preuzimanju 80,01 odsto kapitala Železare u vlasništvu države.