Železaru kupuje biznismen Jeton Sadiku


14. april 2014. PRIVREDA – Izvor: Agencija Beta – Vlasnik fabrike alumninijuma Lamkos u Vučitrnu, Jeton Sadiku, za tri godine mogao bi da ima u vlasništvu većinu akcija Železare Smederevo, piše danas prištinski list Koha ditore.

Vlada Srbije predvođena Aleksandrom Vučićem, navodi taj list, ući će u završne pregovore za potpisivanje ugovora o prodaji Železare Smederevo sa Kor grupom, koja je u vlasništvu Albanca sa britanskim državljanstvom, Jetona Sadikua.

Prištinski dnevnik saznaje da je Kor grupa nastupila u konzorcijumu sa kompanijom Met-alfer iz Srbije i Trasti iz Italije. Najveći deo akcija će imati Kor grupa, koja je vlasnik i Lamkosa.

Portparol Lamkosa Arlind Jupolli je za Koha ditore potvrdio da je Kor grupa u završnoj fazi za preuzimanje uprave nad Fabrikom čelika u Smederevu.

“U završnoj smo fazi pregovora sa Vladom Srbije za sklapanje ugovora za fabriku čelika u Smederevu”, rekao je za Jupolli, ne komentarišući o kakvom je ugovoru reč.

Prema izovorima prištinskog dnevnika, Kor grupa i Vlada Srbije posle tri godine pregovaranja su se dogovorile o opštim uslovima sporazuma vezanim za smederevsku fabriku i da se uskoro očekuje sklapanje ugovora za preuzimanje rukovođenja nad Železarom.