Zbog bahate v.d. direktorke učenici Gimnazije bojkotuju nastavu


08. mart 2015. DRUŠTVO – Izvor: Smederevske novine – U Gimnaziji Smederevo u ponedeljak ponovo neće biti nastave, i to ne voljom profesora koji su u zakonskom štrajku, već zbog odluke učenika da ne prisustvuju časovima. Na ovaj korak đaci su se odlučili pošto im v.d. direktora Radmila Trajković nije omogućila da, u skladu sa ranijom praksom, u svečanoj sali škole održe sednicu Učeničkog parlamenta.

-Na zasedanju Učeničkog parlamenta je velikom većinom odlučeno da od ponedeljka počne potpuna obustava rada od strane učenika. U školi vlada opšti haos, direktorka nam nije dala salu za parlament, održali smo ga u učionici. Profesori su pod pritiskom, atmosfera je nezdrava – saopštavaju učenici.

Štrajkački odbor, kome je pristupilo 60 profesora Gimnazije u stalnom je zasedanju, i upozorava da su pritisci na zaposlene sve veći.

Na društvenim mrežama i u javnosti sve je veća podrška koju kolektivu Gimnazije Smederevo pružaju, pre svih, bivši učenici, među kojima su mnogi od njih predavači na eminentnim univerzitetima u inostranstvu.
„Smederevske novine“ ni danas nisu dobile odgovore na pitanja upućena ministarstvu prosvete o ishodu jučerašnjeg susreta sa predstavnicima kolektiva, kao ni o razlogu izostanka ministra Verbića sa tog sastanka. Takođe, nije nam odgovoreno na čiji predlog i po kom kriterijumu je za vršioca dužnosti izabrana baš Radmila Trajković, profesorka ruskog jezika bez licence i kuma gradonačelnicinog brata.