Završeno asfaltiranje ulica Šumadijske i Kosovke devojke


05. septembar 2012. DRUŠTVO – Dr Jasna Avramović, gradonačelnica, Bojan Teofilović, zamenik gradonačelnika, i Branče Stojanović, predsednik Skupština grada Smedereva, danas su obišli Šumadijsku i ulicu Kosovke devojke gde su završeni radovi na asfaltiranju i infrastrukturi.

” Ponovo smederevci za Smederevsku jesen na poklon dobijaju nove ulice”, rekla je gradonačelnica dr Jasna Avramović i između ostalog dodala: ” Želja lokalne samouprave je da ceo grad ima nove i lepe ulice, novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, to je prosto imperativ za jedno društvo u ovo doba. ”
U Ulici Kosovke devojke u Mesnoj zajednici Zlatno brdo, asfaltiran je kolovoz dugačak 260 metara, kao i trotoar, a takođe je izmenjena i infrastruktura i završen je gasovod. Vrednost radova je oko 4,5 miliona dinara.
Gradonačelnica dr Jasna Avramović istakla je danas da sada ulica Kosovke devojke sa ulicom Patrijarha Varnave stvara jedan saobraćajni prsten zajedno sa Balkanskom ulicom.

“Prva Faza radova u Šumadisjkoj ulici je završena” rekao je Nenad Krčum, direktor Direkcije za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište grada Smedereva i dodao da je asfaltiran kolovoz u dužini od 320 , širine pet i po metara. Sa obe strane ulice urađeni su betonski trotoari.
Kompletirana je nova atmosferska kanalizacija, izmešten vodovod, a izmeštena je i postavljena nova elektro i telekomunikaciona mreža. Za ovaj posao izdvojeno je oko 7 miliona dinara.

Izvor: smederevo.org.rs