Zaplenjeno 150 kockarskih aparata


25. avgust 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Prilikom akcije kontrole nelegalnih sportskih kladionica u Smederevu, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani, policija je oduzela 150 aparata za igre na sreću.

MUP je saopštio da je iz 38 objekata oduzeto 369.670 dinara i 755 evra.

Odeljenje kriminalističke policije PU u Smederevu sprovelo je akciju kontrole nelegalnih sportskih kladionica i u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom, izvršena je kontrola objekata u kojima je bez odobrenja Ministarstva finansija organizovano klađenja na sportske događaje i igara na aparatima.

Takođe, obzirom na predstojeći početak školske godine, kriminalistička policija je poseban akcenat stavila na kontrolu nelegalnih kladionica, koje su poslovale u neposrednoj blizini škola. Iz 38 objekata oduzeta je oprema korišćena za neovlašćeno organizovanje klađenja, i to ukupno 150 aparata za igre na sreću, 74 televizora, 28 računara, 32 štampača i 31 monitor.

Nađen je i oduzet i novac od uplata za klađenje i igranje na aparatima u ukupnom iznosu od 369.670 dinara i 755 evra. U nastavku akcije, nadležnom javnom tužilaštvu u Smederevu biće podnete odgovarajuće krivične prijave protiv odgovornih lica ovih kladionica, navedeno je u saopštenju.