Zaplenjeno 10 kg skanka


03. jun 2014. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Smederevska policija u saradnji sa UKP presekla je danas kanal krijumčarenja droge skank iz Crne Gore i uhapsila trojicu osumnjičenih.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapšeni su P. G. (35) i Ž. B. (36) iz Smedereva i DŽ. S. (34) iz Crne Gore, a zaplenjeno je 20 paketa sa oko deset kilograma skanka.

Osumnjičenima je, po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, određena mera policijskog zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni P. G. i DŽ. S. terete se da su drogu nabavili u Tuzima, u Crnoj Gori i doneli je u Smederevo, gde su je predali Ž.B. radi dalje preprodaje.

Njega su policijski službenici zaustavili na obilaznici oko Smedereva, gde je, prilikom zaustavljanja, pokušao da drogu izbaci iz automobila.

Ubrzo su uhapšeni i P. G. i DŽ. S. i sva trojica će u zakonskom roku biti dovedeni Višem tužiocu u Smederevu, navodi se u saopštenju.