Zaleđeni ljubavnici


17. februar 2012. HRONIKA – Još nema potvrde o uzroku dve bizarne smrti u Smederevu: Milutin Tajkunović i Verica Vukotić najverovatnije umrli od alkohola i smrzavanja.

Misterija smrti Milutina Tajkunovića (74) i Verice Vukotić (49), čija su beživotna tela nađena u njegovoj kući u Smederevu, još nije rasvetljena. Dok se čekaju rezultati obdukcije, istraga je utvrdila da nisu umrli nasilno, već najverovatnije od posledica smrzavanja.

Kako i kada je umrlo ovo dvoje ljudi koji su, kako se veruje, imali ljubavnu vezu, znaće se u petak ili subotu. Istražni sudija Višeg suda koji vodi istragu kaže da nema indicija da su ubijeni.

– Na telima pokojnih nije bilo znakova nasilja, pa se pretpostavlja da su umrli prirodnom smrću, najverovatnije usled smrzavanja. Obdukcija će pokazati da li su u krvi imali alkohola, kaže istražni sudija Višeg suda u Smederevu Dragoslav Milanović.

Njihova beživotna tela pronašao je komšija u ponedeljak uveče. Ne zna se čak ni koliko dugo su bili mrtvi. Komšije su Milutina poslednji put videle u petak, tri dana pre nego što su tela otkrivena.

Sumnja se da ih je u smrt odveo alkohol i sibirska hladnoća.

– Milutin je ležao pored kreveta, a ona na podu na nekakvom jorganu. Bili su polugoli, a svuda okolo po sobi bile su flaše od rakije. Možda su se otrovali od rakije. Kuća je bila zapuštena, prljava i hladna ko grobnica. Čunak od šporeta je pun rupa, možda su se i ugušili od ugljen- monoksida, pretpostavljaju komšije.

Milutin je bio penzioner. Živeo je sam, a njegova familija i tri sina žive u inostranstvu. Komšije kažu da su viđali Vericu da dolazi kod njega od pre dva meseca, ali ne mogu da potvrde jesu li bili ljubavnici.

– Nju svi u kraju znaju kao alkoholičarku i beskućnicu. Verovatno je sa njim bila zbog para i da ima šta da jede i gde da spava – pričaju komšije.

O Vericinom životu ne zna se mnogo. Nije imala stalno mesto boravka. Imala je dvoje dece o kojoj je pre nekoliko godina brigu preuzeo Centar za socijalni rad. U Ulici Oslobođenja, gde joj je živeo otac i polubrat, viđali su je da luta uglavnom pod uticajem alkohola.

Milutin je sahranjen pre dva dana, a Verica u četvrtak na Novom groblju u Smederevu.

Izvor: novosti.rs