Za sanaciju deponije “Godominsko polje” 240 miliona dinara


20. jul 2012. DRUŠTVO – (Sa potpisivanja ugovora)

Grad Smederevo i konzorcijum “Porr – Millenium Team” potpisali su u sredu (18. jula 2012. godine) Ugovor o izvođenju radova na sanaciji, zatvaranju i rekultivaciji deponije komunalnog otpada “Godominsko polje” Smederevo, u vrednosti od 240 miliona dinara.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović i zastupnik konzorcijuma “Porr – Milleniutm Team” Boban Veličković.

– Sanacija, zatvaranje i rekultivacija sadašnje deponije u “Godominskom polju” jedan je od vitalnih prioriteta lokalne samouprave, zbog rešavanja višegodišnjeg problama grada, ali i zbog zaštite životne sredine, naročito starog korita Jezave. Smederevo je na korak do ulaska u strateško partnerstvo, a kada uspostavimo dobar sistem sa rekultivacijom i izgradnjom nove deponije, Smederevo će sistemski rešiti problem iznošenja i deponovanja smeća – naglasila je gradonačelnica.

Ona je dodala da će na taj način biti rešen i problem malih deponija koje se javljaju, a u sistem iznošenja smeća biće uključene i sve seoske mesne zajednice.

Član Gradskog veća, uključen u ovaj projekat od samog početka, dr Ivan Stevanović najavio je do kraja godine rekultivaciju još jednog smetlišta – Dugog polja u Radincu i dodao da je Ministarstvo obezbedilo 24 miliona dinara za izradu glavnog projekta.

Izvor: ekapija.com