Vuk Jeremić u Smederevu


30. mart 2017. DRUŠTVO – Izvor: b92 – Predsednički kandidat Vuk Jeremić poručio je da će posle drugog kruga izbora i njegove pobede Srbija ponovo biti pristojna i dostojanstvena zemlja.

Kako je rekao u Smederevu, Srbija neće biti zemlja u kojoj će “vedriti i oblačiti braća i kumovi”.

“Pogledajte šta danima i mesecima govori na televiziji, isključivo napadi mene, zato što zna da ste vi sa mnom. Dobro on zna ko jedini ima hrabrosti i snage da mu zada nokaut u drugom krugu. Sačekaće taj TV duel i tada će biti nokautiran“, rekao je Jeremić.

Kako prenosi njegov tim, u obraćanju pred više stotina građana Smedereva, Jeremić je rekao da “obećava drugi krug sa Vučićem”.

“A posle drugog kruga, on i sve zlo koje je posejao po Srbiji odlazi u istoriju. Neće biti više kumova i braće koji vedre i oblače, neće više biti Blera i Šredera, neće biti poniženja, Srbija će ponovo biti jedna pristojna i dostojanstvena zemlja“, poručio je Jeremić.

On je istakao da kampanju završava u Smederevu, gradu u koji je vlast prvi put poslala provokatore i siledžije na jednu njegovu tribinu kako bi pokušali da je prekinu, ali u tome nisu uspeli.

“Zaričem vam se ovo je poslednji put da se Srbija na izborima deli na ovakav način, sa ovoliko mržnje i da se okreće brat protiv brata, da se ljudi nazivaju izdajnicima i državnim neprijateljima. To više nikada ne sme da nam se dogodi. Mi ćemo njih na ovim izborima da pobedimo, ali posle te pobede sledi jedna drugačija vrsta posla. Neće više biti upiranja prsta ni u koga, neće biti više širenja mržnje, imaćemo pune ruke posla da popravimo ono što su rasturili, a rasturili su gotovo sve“, rekao je Jeremić.

Posle govora održana je šetnja centralnim gradskim ulicama, a okupljeni su skandirali “Vuče, Vuče” i “Pobeda”.

Kolona, na čijem su čelu bili Vuk i Nataša Jeremić, zaustavila se ispred sedišta Gradske uprave gde su okupljeni uzvikivali “Odlazi” gradonačelnici Jasni Avramović.