Vučić: Idem na odmor kad prodamo Železaru


06. april 2016. PRIVREDA – Izvor: N1info – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da ugovor o prodaji Železare Smederevo kineskoj kompaniji Hestil bude potpisan za nekoliko dana i da Evropska unija neće imati primedbi na ugovorene uslove prodaje. On je dodao da će se, ako se realizuje prodaja, odmah osetiti boljitak i da ide na odmor nakon potpisivanja.

“Ponuda Hestila je veoma dobra, nadam se da neće biti nekih nepredviđenih stvari”, rekao je Vučić novinarima na Aerodromu Batajnica.

Vučić je objasnio da Brisel traži da država ne subvencioniše železare koje imaju problem zbog niske cene čelika.

“Jedna mediteranska zemlja je dala 760 miliona evra za svoje čeličane i nije dobila odgovor Brisela. Nadamo se da ćemo imati podršku iz Brisela i ako završimo prodaju Železare u Srbiji će biti sve drugačije”, kazao je Vučić.

On je dodao će uspešno poslovanje Železare imati veliki uticaj na rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) koji ove godine može da bude značajno veći od planiranih 1,75 odsto, a sledeće od 3,5 do četiri procenta, što bi Srbiju približilo standardu života u EU.

Vučić je kazao da Hestil planira da u naredne dve godine u Železaru investira 980 miliona dolara, od čega 60 odsto u prvoj godini.

“Jedva čekam da stavimo potpis na ugovor o prodaji Železare i posle toga mogu da idem na odmor”, kazao je Vučić.