Vranjski pozorišni ansambl gostuje u Smederevu


07. jul 2017. KULTURA – Izvor: JugPress – Na pozorišnom festivalu „Teatar u tvrđavi“ koji se održava u Smederevu predstaviće se glumci Narodnog pozorišta „Bora Stanković iz Vranja. Gostuju komadom „Ruža uvela“ u režiji Milana Neškovića, koji je po Borinim tekstovima dramatizovala Jelena Mijović.

Ovom predstavom čija je premijera bila 2016. godine na otvaranju „Borinih pozorišnih dana“, vranjski teatar postigao je neverovatan uspeh.

Učestvovao je na nekoliko pozorišnih festivala na kojima je pobrao niz nagrada. Najviše ih je osvojio na Festivalu „Joakim Vujić“ u Pirotu, šest nagrada ukupno, za režiju, za najbolji dramski tekst, za najbolju predstavu u celini i tri nagrade za glumačka ostavrenja. Taj uspeh vranjskog pozorišta bio je najveći u njegovoj dugoj istoriji.

Vranjanci su gostovali i na „Joakimfestu“ u Kragujevcu, „Bucinim danima“ u Aleksandrovcu i na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Vranjski ansambl, smederevskoj publici predstaviće se u ponedeljak, 10. jula u 21 čas na letnjoj sceni tvrđave u tom gradu.