Vozila mobilnim timovima za unapređenje života Roma


16. septembar 2014. DRUŠTVO – Šef Delegacije EU u Srbiji, Majkl Devenport, uručio je danas predstavnicima 20 lokalnih samuprava ključeve vozila namenjenih mobilnim timovima, zaduženim za unapređenje života Roma u Srbiji.

Prema njegovim rečima, lokalne samouprave koje učestvuju u projektu integracije Roma, angažovane se i na unapređivanju zapošljavanja, obrazovanja i uslova stanovanja pripadnika romske zajednice.

Svečanoj dodeli prisustvovali su i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, Jadranka Joksimović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Vitomir Mihajlović

U ime Grada Smedereva, ključeve vozila primili su član Gradskog veća, Mirko Đurić i koordinatorka mobilnog tima za inkluziju Roma, Đulijeta Sulić.

Projekat “Ovde smo zajedno-evropska podrška za inkluziju Roma”, finansiran je sredstvima Evropske unije, a sprovodi ga Misija OEBS-a u Srbiji u koordinaciji sa vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava.

Izvor: smederevo.org.rs