Vozač bio pijan i drogiran


25. januar 2012. Hronika – Milorad Filić, koji je na trotoaru “golfom” ubio devojku i mladića, imao 11 prekršaja u saobraćaju. Anđela Stanimirović i Miloš Filić nastradali dok su se pozdravljali na trotoaru.

Šesnaestogodišnju Anđelu Stanimirović i njenog druga Miloša Filića (19) pokosio je automobil dok su stajali na trotoaru. Vozilom je upravljao Milorad Filić (27). Vozač je uhapšen sa 1,89 promila alkohola u krvi, a bio je i pod dejstvom narkotika.

Život je zamro u Radincu od ponedeljka uveče, kada je pijani vozač pokosio mladića i devojku dok su stajali na trotoaru u Ulici Crvene armije kod broja 212, na regionalnom putu ka železari. Auto ubica je nesrećne mladića i devojku odbacio tridesetak metara od mesta udara.

Usled velike brzine, vozač “golfa” Milorad Filić je izgubio kontrolu nad vozilom, koje je izletelo na trotoar, udarilo u zemljani bedem, a potom u mladića i devojku, koji su od siline udarca nastradali na licu mesta – izjavio je istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu Dragan Rogan koji je obavio uviđaj.

Anđela, koja stanuje u blizini mesta nesreće, samo trenutak pre kobnog udarca srela je Miloša, druga iz kraja. Zastali su da porazgovaraju, ali ih je u tome zauvek prekinuo pijani vozač.

– Krenula je do obližnje prodavnice, kuća joj je odmah iza ugla u sledećoj ulici – kaže Anđelina najbolja drugarica dok uplakana pokazuje zajedničku sliku sa male mature. Anđela je bila učenica drugog razreda Srednje stručne škole “Despot Đurađ”.

I nesretno stradali Miloš Filić stanuje u blizini. Te večeri vraćao se kući iz obližnjeg kafića “Kleopatra”, gde je bio na rođendanu kod druga.

Vozač golfa Milorad Filić, koji je usmrtio ovo dvoje mladih, prema evidenciji policije, ima 11 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa. Od toga čak šest zbog vožnje pod uticajem alkohola. Dva puta mu je prošle godine izricana mera zabrane upravljanja motornim vozilom. U ponedeljak uveče je vozio neregistrovani automobil, a istraga će pokazati kojom brzinom se kretao. Imao je 1,89 promila alkohola u krvi, a naknadni rezultati pokazali su i prisustvo narkotika u urinu.

– Ubio je nedužnu decu na trotoaru, pred kućom, zavio porodice u crno. Država sada neka odgovori zašto je neko sa toliko prekršaja na slobodi – jadikuje tetka nesrećno stradalog Miloša.

– Mog deteta nema. Država ga ne može vratiti, niko ne može, teško nalazi reči mladićev otac Nenad dok priprema sinovljevu sahranu koja će se obaviti u sredu na Novom groblju u Smederevu. Datum Anđeline sahrane naknadno će biti saopšten.

Uviđaj su izvršili istražni sudija Osnovnog suda, viši javni tužilac i policijski službenici, a saobraćaj je bio u prekidu od 22,20 do pola sata nakon ponoći. Vozač je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje, zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. U sredu će biti izveden pred istražnog sudiju Višeg suda.

Izvor: novosti.rs