Vladimir Krstin “dao korpu” DS-u


16. oktobar 2013. DRUŠTVO – Vladimir Krstin, član Predsedništva DS i predsednik Podunavskog odbora, podneo je juče ostavku na sve stranačke funkcije, otkriva Kurir. Krstin, koji inače slovi za čoveka od poverenja lidera demokrata Dragana Đilasa, kako saznajemo, povukao se iz partije.

– Krstina gotovo niko živi ne zna u stranci, ali ušao je u Predsedništvo po volji Đilasa. On je, naime, podržavao Đilasa u vreme njegove kampanje za preuzimanje stranke od Borisa Tadića i za tu podršku je nagrađen funkcijom predsednika Podunavskog odbora, zbog čega je automatski ušao u Predsedništvo. Ljubav je izgleda pukla pošto je juče podneo ostavku – navodi izvor Kurira iz vrha Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, Krstin, koji je inače i direktor JKP „Vodovod“ u Smederevu, napustio je stranku jer je nezadovoljan stanjem u DS.
– Svi smo se iznenadili jer je on doskora podržavao Đilasa u svemu. Izgleda da je otišao jer je i on ogorčen načinom na koji stranka funkcioniše, odnosno odnosom stranačkog vrha prema članstvu – dodaje naš sagovornik.

Od Krstina juče nismo uspeli da dobijemo komentar i razloge za okretanje leđa vrhu demokrata. Podsetimo, početkom meseca DS je napustio Dragoslav Nikolić i prešao u SNS. Prethodno su na stranačke funkcije ostavke podnele Jelena Trivan i Tamara Tripić.

Izvor: Kurir