Virtuelna šetnja kroz Smederevsku tvrđavu


26. novembar 2013. KULTURA – Muzej u Smederevu predstaviće projekat Virtual walk through the Smederevo fortress (Virtuelna šetnja kroz smederevsku tvrđavu) i promovisati novu internet stranicu smederevske tvrđave na veb adresi: www.smederevskatvrdjava.com
Tim povodom biće održane konferencije za medije u sredu 27. novembra u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu i u Muzeju u Smederevu u petak, 29. novembra u 11,00 časova.

Projekat Muzeja u Smederevu pod nazivom Virtuelna šetnja kroz smederevsku tvrđavu predstavlja pokušaj dela stručne javnosti Smedereva da na tehnološki savremen, dizajnerski dopadljiv, a jezički koncizan i jasan način približi široj javnosti kod nas i u inostranstvu jedan od najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika u našoj zemlji – smederevsku tvrđavu.
Realizaciju projekta finansirala je švedska Vlada kroz agenciju SIDA. Partneri u realizaciji projekta su švedska nezavisna međunarodna organizacija za očuvanje kulturnog nasleđa Cultural Heritage without Borders i Balkan Museum Network.

Institucionalni partneri Muzeja u Smederevu u realizaciji ovog projekta su Turistička organizacija grada Smedereva i Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo. Kreativni partner i izvršilac projekta je studio za kreativni marketing Art_Net iz Smedereva.

Internet stranica omogućava popularizaciju najvažnijeg turističkog resursa Smedereva – smederevske tvrđave. Kako bi se omogućio nesmetan protok informacija o smederevskoj tvrđavi ka što širem auditorijumu i potencijalnim turistima koji žele da je posete, ova stranica je kreirana u dvojezičnoj varijanti: na srpskom i engleskom jeziku na dve veb adrese: www.smederevskatvrdjava.com i www.smederevofortress.com

Izvor: smederevo.org.rs