Veći deo Smedereva bez vode


21. oktobar 2017. DRUŠTVO – Izvor: Danas – Zbog remonta trafo stanice u Šalinačkoj ulici, do 16 časova bez vode će biti korisnici u prvoj i drugoj visinskoj zoni u Smederevu, saopštilo je Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u tom gradu, prenosi Podunavlje.info.

U prvoj visinskoj zoni je područje koje se snabdeva iz rezervoara na Karađorđevom brdu, a čine ga niži delovi grada, područja mesnih zajednica Karađorđev dud, Slavija, Donji grad, Ladna voda, Plavinac i 25. maj, područje Stare železare, industrijska zona, odnosno širi centar grada.

Poremećaj se očekuje i u drugoj visinskoj zoni u popodnevnim časovima, takođe kao pad pritiska i kratkotrajan period nestanka vode. Druga visinska zona je područje koje se vodom snabdeva iz rezervoara na Carini, a čine ga viši delovi grada, područja mesnih zajednica Leštar, Zlatno brdo, Carina, Sveti Sava, Papazovac i 4. juli, područja Kolarskog puta i Petrijevske ulice od pumpe, stambena naselja Miloja Đaka, Dositej Obradović, Kovačićevo, naselje Vučak, Udovice i Petrijevo.

Normalizacija vodosnabdevanja se očekuje oko 20 časova.