Vaše zemljište – moguća investicija


03. oktobar 2012. DRUŠTVO – Pre dva meseca lokalna samouprava uputila je javni poziv svim pravnim i fizičkim licima da prijave zemljište ili objekte koje bi hteli da prodaju ili daju u zakup zainteresovanim investitorima.

Juče je okončan rok za dostavljanje prijava, pa je tako u Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj stiglo preko 30 prijava, od kojih su osam podnela pravna a 22 prijave fizička lica.

Ukupno je ponuđeno 1.245 ari zemljišta i skoro 11.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Radi se o različitim lokacijama kako u gradskom jezgru i Industrijskoj zoni, tako i na teritoriji seoskih mesnih zajednica.

Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj predstoji ažururanje ovih podataka, a u razmatranje neće biti uzete lokacije koje nisu imovinski pravno rešene, kao ni one bez mogućnosti da dobiju građevinsku dozvolu.

“Imajući u vidu da smo ovom akcijom trenutno samo prikupili podatke od fizičkih i pravnih lica, spremnih da ponude svoju imovinu na prodaju ili u najam, sledi akcija od strane lokalne samouprave u pravcu ažuriranja ponuđenog, odnosno provera imovinske karte ponuđenih lokacija, kao i mogućnost izgradnje na istim“, ističe pomoćnik gradonačelnika za privredu, razvoj i investicije Prvoslav Nedeljković i dodaje: “Stojimo na raspolaganju u povezivanju potencijalnih investitora i vlasnika ponuđenog, kako sada tako i ubuduće, kao i za dostavljanje odgovora u veoma kratkom vremenskom roku“.

Javni poziv izazvao je veliko interesovanje građana i firmi, a nakon objavljivanja ove informacije, očekuju se konkretni efekti formiranja baze podataka u cilju veće ponude lokacija za investitore.

Pored mogućnosti prodaje, otvara se i prostor za zakup i partnerstvo, tj. zajedničko ulaganje u pokretanje nekog posla, što bi za krajnji rezultat imalo i otvaranje novih radnih mesta.

Izvor: smederevo.org.rs