Uspešna „Inner Lights turneja“ po Republici Srpskoj


08. decembar 2015. KULTURA – Pozorište PATOS je uspešno privelo kraju svoju trodnevnu turneju po Republici Srpskoj sa predstavom „Inner Lights” (Unutrašnja svetla) posetivši Derventu, Laktaše i Banjaluku.

Svoju nesvakidašnju predstavu, koju publika doživljava uz pomoć svih čula, sem čula vida, PATOS je između 4.12. i 6.12. izveo 5 puta povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Reditelj Vladislav Nešić i glumci PATOS-a su „Unutrašanja svetla”, uz podršku kamernog hora Rok Simfonija iz Banjaluke, izveli u Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost” (Derventa), Muzeju Republike Srpske (Banjaluka), Narodnoj biblioteci „Veselin Masleša” (Laktaši) i u Domu omladine (Banjaluka).

Predstava je izvedena uz podršku Јavne ustanove Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, u saradnji sa Pozorištem mladih Dis Banjaluka i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka, a Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je obezbedilo putne troškove smederevskog pozorišta.

Ovu predstavu, koju je PATOS premijerno izveo prošle sezone (nastala uz podršku Saveza slepih i slabovidih Smederevo, Centra za kulturu Smederevo i crkvenog hora Sloga), smederevska publika će ponovo moći da doživi u toku sledeće godina na različitim zanimljivim lokacijama.