Uskoro izložba fotografija Žike Ranisavljevića


11. oktobar 2012. KULTURA – 43. Smederevske pesničke jeseni, u ponedeljak 15. oktobra 2012. godine, u Gradskom muzeju biće otvorena izložba fotografija “Smederevska pesnička jesen u objektivu Žike Ranisavljevića”.

Autor izložbe je poznati smederevski fotograf Radoslav Žika Ranisavljević, dugogodišnji foto reporter smederevskog nedeljnika „Naš glas“ i dnevnih novina „Večernje novosti“.

Ranisavljević je autor mnogobrojnih samostalnih izložbi.

Postavku priređuju Muzej u Smederevu i Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen, a pokrovitelj izložbe je Grad Smederevo.

U katalogu najavljene izložbe između ostalog piše: “Smederevo je opevano u svetski poznatoj srpskoj narodnoj poeziji, a o njemu su pisali i mnogi putopisci, prozni pisci, a najviše i najlepše pesnici. Na tim temeljima je zasnovan pesnički festival u Smederevu koji je pokrenut 1970. godine. Festival je u protekle 42 godine okupio više od 1.500 pesnika iz svih krajeva sveta i objavio je preko 250 knjiga, a festivalske programe je pratilo više od 150.000 posetilaca.

Ova izložba, jednog od najuglednijih srpskih fotografa Radoslava Žike Ranisavljevića ima nameru da nam dočara deo atmosfere festivalskog trajanja…“

Program svečanog otvaranja najavljen je za 18 časova u prvoj sali za izložbene postavke smederevskog muzeja, a ulaz je slobodan.

Izložba će biti otvorena do 3. novembra 2012. godine.

Izvor: smederevo.org.rs