Upucan zbog droge iz Južne Amerike?!


25. jul 2017. HRONIKA – Izvor: ALO! – Tanasije Toza Atanacković (62), koji je u subotu u Smederevu pucao u poznanika Nenada Jelića (48), naverovatnije je to uradio zbog duga u vezi sa prodajom narkotika, saznaje “Alo!”.

Inače, Atanacković je umro u nedelju u Urgentnom centru, a Jelić danas.

Kako “Alo!” saznaje, operativna saznanja policije govore da se obojica dovede u vezu sa trgovinom droge iz Južne Amerike. Ovu informaciju proveravaju inspektori u Smederevu kako bi razotkrili da li je to motiv pokušaja ubistva i samoubistva.

– Osim operativnih podataka, policija nije mogla da obavi razgovor ni sa Atanackovićem ni sa Jelićem jer su primljeni u bolnicu u teškom stanju. Upucani Jelić imao je nekoliko ustrelnih rana i umro je u bonici – kaže naš izvor.
Ovaj zločin i dalje se prepričava u Smederevu. Očevici ranjavanja i samoubistva saslušani su u policiji i do detalja su ispričali kako je došlo do incidenta.

– Bilo je jezivo, krv je bila na ulici. Niko ne zna šta je Tozu nateralo na ovako nešto. Obojica imaju porodice. Bili su u inostranstvu. Znam da je Toza bio osuđivan i da je imao zabranu ulaska u zemlje EU. Ona mu je istekla ove godine i, koliko znam, planirao je da ide preko granice – objašnjava jedan od očevidaca.

Prema rečima očevidaca, Toza je na mesto zločina došao svojim „pasatom“. Jelić je najverovatnije došao „ševroletom“. Zanimljivo je da Jelić nije bio naoružan i da je važio za žestokog momka.
Inače, nekoliko sati pre pucnjave, Atanacković je najavio zločin na Fejsbuku porukom: „Ostajte mi svi živo i zdravo, meni je došlo vreme! Sve vas volim, ćao.“

Istragom je utvrđeno da su oba učesnika u pucnjavi odranije poznati policiji zbog nedela. Atanacković je hapšen i proveo je izvesno vreme u zatvoru zbog posedovanja nelegalnog oružja, dok je Jelić odslužio kaznu za ubistvo. On je 1993. osuđen jer je ubio, pa spalio bračni par, a hapšen je i zbog nasilničkog ponašanja. Jelić je 2008. hapšen i zbog prinude. On i njegov kompanjon su sumnjičeni da su dolazili u ugostiteljske radnje i njihove vlasnike primoravali da instaliraju njihove poker-aparate.

Osumnjičeni su vršili prinudu tako što su vlasnicima lokala pretili, između ostalog, i upotrebom fizičke sile. Takođe su se teretili da su vlasnike ovih radnji primoravali, uz pretnje fizičkom silom, da u svojim lokalima kao obezbeđenje zaposle njihove bliske ljude, inače lica iz kriminogene sredine. Za tako navodno pružene usluge, osumnjičeni su sami određivali visinu nadoknade.