Upravni sud odbacio prigovore na izbornu listu Srpske napredne stranke


29. april 2012. DRUŠTVO – Rešenjem Upravnog suda odbijeni su svi prigovori koje je Srpska radikalna stranka podnela Gradskoj izbornoj komisiji u vezi sa procesom prikupljanja potpisa i predaje odborničke liste «Pokrenimo Smederevo – Tomislav Nikolić» – Srpska napredna stranka, Nova Srbija, PUPS i Pokret socijalista.

Ovo je samo dokaz više da je Srpska napredna stranka bila u pravu kada je govorila da postupci Gradske izborne komisije predstavljaju maltretiranje naše političke grupacije i potvrdilo činjenicu da u tom telu sede ljudi koji ne poznaju pravo i nisu upoznati sa izbornim procesom, zbog čega smo bili prinuđeni da više puta prikupljamo potpise za svoju odborničku listu.

Pokušaji političkih oponenata da našu grupaciju isključe iz redovnog izbornog procesa za predstavnike naroda u Skupštini grada Smedereva nisu uspeli, i uprkos opstrukcijama, izborna lista «Pokrenimo Smederevo – Tomislav Nikolić» proglašena je pod rednim brojem 12 na glasačkom listiću za predstojeće lokalne izbore koji će biti održani 6. maja.

Na ovaj način se potvrđuje da je naš lider Tomislav Nikolić potpuno u pravu kada poziva građane Srbije da ne rasipaju glasove na male stranke i podrže Srpsku naprednu stranku, koja jedina može da pobedi režim Borisa Tadića.

Podnošenjem prigovora Upravnom sudu, a po nalogu Demokratske stranke, Srpska radikalna stranka u Smederevu je, čak i pre izbornih rezultata, nagovestila da je spremna na saradnju sa dosadašnjom grupacijom na vlasti, koju čine Predrag Umičević, Jasna Avramović i Branče Stojanović.

Ni pokušaji opstrukcije ni prljava kampanja koja se vodi protiv Srpske napredne stranke, neće nas sprečiti da ih, u nedelju 6. maja, na Đurđevdan, sve zajedno pobedimo na izborima.

Predsednik izbornog štaba

Gradskog odbora Srpske napredne stranke

Dragan Šormaz