UNS: Rokovi za pravdanje projekta


05. april 2018. DRUŠTVO – Izvor: Danas – Grad Smederevo od firme „Open View“, izdavača portala ePodunavlje, nakon dodatnog roka za pravdanje projekta, traži dodatno pojašnjenje novog narativnog i finansijskog izveštaja, prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS).

Grad Smederevo je dao toj firmi dodatnih deset dana kako bi opravdala projekat, piše u saopštenju.

To je učinjeno nakon objavljivanja saznanja UNS da je firma „Open View“ umesto 300 medijskih sadržaja, novog portala i aplikacije za mobilne telefone za koje je na konkursu Smedereva dobila sedam miliona dinara, dostavila 15 vesti i pet video priloga koji su prenošeni iz drugih medija bez navođenja izvora, piše na sajtu udruženja.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović rekla je ranije UNS da će raskinuti ugovor sa firmom „Open View“ ukoliko je tačno da ta firma nije sprovela projekat.

Kako je saopštio UNS, „Open View“ ni Opštini Velika Plana nije u potpunosti opravdao sredstva dobijena na konkursu 2017. godine.

„Napominjemo da narativni izveštaj Open View još nije dostavio i da će ga dostaviti u skladu sa dinamikom revidiranog budžeta projekta“, rekli su za UNS u Opštini Velika Plana.