Unapređenje rada sušare za voće


21. januar 2013. DRUŠTVO – Članovi Gradskog veća prihvatili su, na sednici u ponedeljak, predloge za davanje saglasnosti na programe i planove rada za 2013.godinu javnih preduzeća, ustanove i fonda, čiji je osnivač Grad Smederevo.

Skupštini grada Smedereva biće upućeni predlozi za davanje saglasnosti na programe i planove rada za 2013.godinu JKP Zelenilo i groblja, JKP Parking servis, JKP Čistoća, Doma zdravlja Smederevo i Fonda za razvoj poljoprivrede grada Smedereva.

Takođe je zaključeno da se formira komisija koja će razmotriti mogućnost organizovanja i unapređenja rada sušare za voće, koja je od ove godine u vlasništvu Grada Smedereva. Prvi sastanak komisije, koju će činiti pomoćnik gradonačelnika za privredu, investicije i razvoj, predstavnici Gradskog javnog pravobranilaštva, Gradskog veća i Fonda za razvoj poljoprivrede, zakazan je za sredu u 13 časova.

Iz nadležnosti Skupštine grada Smedereva, prihvaćen je nacrt rešenja o davanju saglasnosti na Statut JP Sportski centar Smederevo i biće upućen Skupštini grada na usvajanje.

Članovi Veća usvojili su i Odluku o naknadama za rad direktora Fonda za obrazovanje Smederevo, predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Fonda za obrazovanje Smederevo, koja predviđa niže naknade, a po održanim sednicama.