Umanjene cene komunalnih usluga


17. maj 2013. DRUŠTVO – U četvrtak je nastavljena 70.sednica i održana 71.sednica Gradskog veća, na kojima su, pored ostalog, razmatrane informacije o cenovnicima usluga javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Smederevo, a u cilju usklađivanja cena.

Prihvaćene su informacije o Cenovniku vanrednih usluga JKP Vodovod, čije su cene umanjene od 14,24 do 60,08 odsto, o Cenovniku usluga sredstava saobraćaja i mehanizacije i cene rada zaposlenih u JKP Parking servis, umanjene od 22,92 do 79,50 odsto, o primeni Cenovnika usluga sredstava saobraćaja i mehanizacije JKP Čistoća, umanjene za 12,74 i cene radne snage JKP Čistoća, umanjene od 23,48 do 23,69 odsto i o Cenovniku usluga i sredstava saobraćaja i mehanizacije JKP Zelenilo i groblja Smederevo, čije su cene usklađene sa pomenutim preduzećima.

U vezi sa žalbama izjavljenim na Odluku o dodeli finansijske pomoći socijalno ugroženim studentima Fonda za obrazovanje Smederevo, zaključeno je da iz sredstava tekuće rezerve bude uplaćena finansijska pomoć svima koji su izjavili žalbe po ovom osnovu.

Članovi Gradskog veća prihvatili su izbor najpovoljnije ponude o reviziji Lokalnog ekološkog akcionog plana, nakon sprovedene javne nabavke.

Većnici su na sednici u četvrtak razmatrali i mogućnost reprogramiranja duga prema Elektromoravi Smederevo, na osnovu Ugovora o podeli troškova za utrošenu električnu energiju zaključenog 6.2.2013.godine između JKP Parking servis, JKP Čistoća, JKP Zelenilo i groblja i JKP Pijace Smederevo.