Ukrali 900 metara kabla sa stadiona


07. mart 2013. HRONIKA – Za tešku krađu trafoa za napajanje semafora, kao i preko 900 metara bakarnih kablova ukupne vrednosti oko 2.400.000 dinara osumnjičena je petočlana grupa – četvorica za teške krađe i jedan za prikrivanje.

Smederevska policija uhapsila je devet osoba osumnjičenih za teške krađe kojima se u prethodna dva meseca Fudbalskom klubu Smederevo i “Železnicama Srbije“ naneli štetu od oko 2,5 miliona dinara.

Za tešku krađu trafoa za napajanje semafora, kao i preko 900 metara bakarnih kablova sa stadiona FK Smederevo, ukupne vrednosti oko 2.400.000 dinara, osumnjičena je petočlana grupa – četvorica za teške krađe i jedan za prikrivanje.

– Ove teške krađe izvršene su u više navrata, počev od decembra prošle godine – kažu u Policijskoj upravi Smederevo. Druga grupa od četiri člana, od kojih se trojica sumnjiče za krađu a jedan za prikrivanje, tereti se za više teških krađa trafoa, saobraćajne signalizacije i metalnih poklopaca sa podzemne elektroinstalacije pored železničkog koloseka u ataru sela Ralja, u dužini od oko četiri kilometra.

– Ovim krivičnim delima JP ‘Železnice Srbije’ oštećeno je za skoro 100.000 dinara, a zbog toga se železnički saobraćaj, u nekoliko navrata, odvijao usporeno i po izmenjenom režimu – kažu u policiji.

Izvor: telegraf.rs