Uklanjanje životinjskog otpada


31. decembar 2014. DRUŠTVO – Izvor: FoNet – U Smederevu je juče izvršena primopredaja dva specijalizovana “Zastavina” vozila, ukupne vrednosti 10,3 miliona dinara, za potrebe projekta “Sistem za sakupljanje sporednih proizvoda životinjskog porekla na teritoriji grada Smedereva i opštine Kovin”.

Izradnja međuobjekta od oko 200 kvadrata za privremeno sakupljanje i odlaganje sporednih proizvoda životinjskog porekla je počela u septembru i sada je u završnoj fazi.

Njegovom izgradnjom, Smederevo će uspostaviti funkcionalni sistem za neškodljivo uklanjanje životinjskog otpada, što će doprineti poboljšanju kvaliteta životne sredine u Smederevu i Kovinu, koji taj projekat sprovode zajedno.

Poslovima ovog sistema, jedinstvenog u Srbiji po principu funkcionisanja, rukovodiće Javno komunalno preduzeće “Zelenilo i groblja” u Smederevu.

Projekat je ukupne vrednosti oko 357.000 evra, a realizuje se uz donatorsku pomoć Evropske unije, Austrijske razvojne agencije i Nacionalne agencije za regionalni razvoj, uz učešće lokalne samouprave od 25 odsto.