Ukinuta presuda osuđenog za ubistvo pomoću psa


30. jul 2011. HRONIKA- Jovici Nedeljkoviću ukinuta presuda od 14 godina zatvora zbog optužbe da je posle svađe i fizičkog obračuna sa prijeteljem Draganom Arsićem nahuškao svog psa da ga napadne, od čijih je ujeda Arsić preminuo.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Jovica Nedeljković (37) osuđen na 14 godina zatvora zbog optužbe da je 22. aprila 2008. godine ubio prijatelja pomoću psa.

Sud je naložio Višem sudu u Smederevu, čiju je presudu ukinuo, da ponovo sudi Nedeljakoviću, a njemu produžio pritvor. Po oceni Apelacionog suda prvostepena presuda je doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka jer je izreka pobijane presude nerazumljiva i protivrečna datim razlozima.

“U obrazloženju pobijane presude o pojedinim odlučnim činjenicama izostali su jasni i neprotivrečni razlozi, pa se ukidanje pobijane presude pokazuje nužnim”, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Nedeljković je optužen zbog sumnje da je 22. aprila 2008. godine u svojoj kući u Radincu ubio Aleksića tako što je, nakon svađe i tuče sa njim, svog psa, rase rotvajler, nahuškao da ga napadne. Pas je bezpogovorno izvršavao komande, odnosno napao je Aleksića i počeo da ga ujeda po celom telu i to činio sve dok mu okrivljeni nije rekao da stane. Za to vreme Nedeljaković je stajao sa strane i posmatrao šta se dešava. Pas je Aleksiću naneo 68 povreda usled kojih je preminuo.

Nedeljaković je zatim, telo pokojnog ubacio u gepek auta i bacio ga u bunar koji se nalazi desetak kilometara dalje.