Uhapšeni zbog gaženja pešaka više puta


26. decembar 2011. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Policija uhapsila dvojicu osumnjičenih zbog gaženja pešaka u Smederevu. Pre nego što je policija obaveštena pokojnik je više puta pregažen. Policija još traga za vozačem koji je prvi udario čoveka.

Smederevska policija uhapsila je dvojicu vozača osumnjičcenih da su svojim vozilima prešli preko čoveka koga je u tom gradu udario auto, saopštila je danas policija.

Uhapšeni su Igor M. (29) iz Smedereva, i Milan S. (23) iz istog grada.

Nesreća u kojoj je poginuo pešak Milijan Bebić desila se u ranim jutarnjim satima 24. decembra u Ulici Crvene armije u Smederevu, a policija još traga za vozačem koji je prvi udario tog čoveka prilikom prelaska ulice.

Policija je saopštila da je u noći izmedju petka i subote, 50 minuta po ponoći, u ulici Crvene armije u Smederevu, pregažen pešak Milijan Bebić (60) iz Smedereva.

Utvrdjeno je da je, neposredno pre nezgode, nastradali bio u kafe-kladionici “Baron SD”, gde je pio alkohol.

Nakon što je odbio da ga vlasnik lokala odveze do kuće, izašao je i, najverovatnije zbog velike koncentracije alkohola u krvi (4,37 promila), pao na kolovoz, saopštila je policija.

Izvor blizak policiji naveo je da je sada problem višestruk jer treba utvrditi da li je Bebić s tolikom dozom alkohola u krvi legao na put i zaspao, da li je pao u komu ili, čak, na nedovoljno osvetljenoj deonici puta, umro.

Još nije poznato ni koja vrsta vozila je usmrtila Bebića.

Izvesno je da je vozač automobila “folksvagen polo” Igor M. (29) iz Smedereva prvi posle gaženja naišao iz pravca Smedereva i prešao svojim vozilom preko Bebića, zaustavio vozilo i sačekao policiju.

Njemu je na licu mesta izmereno prisustvo alkohola u organizmu, u koncentraciji od 0,7 promila, a nije, kako je prvobitno glasila dobijena informacija, Igor M. upozorio policiju da je na putu ljudski leš.

Nakon intenzivnog operativnog rada, policijski službenici su identifikovali još jednog vozača, koji je automobilom “opel astra” takodje pregazio Bebićev leš, a zatim napustio mesto dogadjaja.

Radi se o Milanu S. (23) iz Smedereva koji je takodje uhapšen.

Oba vozača su uz krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a protiv Milana S. i za krivično delo jer nije pružio pomoć licu povredjenom u saobraćajnoj nezgodi, sprovedena istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Na udes je policiju upozorio vozač koji se kretao od Radinca ka Smederevu i koji je stao i trepćućim svetlima upozoravao vozače da pažljivo voze i zaobidju već više puta izgažen leš.


One comment

Comments are closed.