Uhapšen zbog poreske utaje i prevare


12. januar 2012. HRONIKA – Izvor: Tanjug – Inspektori kriminalističke policije u Smederevskoj Palanci uhapsili su Milana Vasiljkovića (76), zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela poreske utaje i prevare, a republički budžet oštetio za više od 92 miliona dinara.

Kako je danas saopštila policija u Smederevu, od 2006. godine, kao vlasnik preduzeća D.O.O. “Vasiljković” i “Zelena jabuka”, osumnjičeni je gradio stambeno-poslovne objekte na teritoriji Velike Plane i Smederevske Palanke.

Stanove i lokale je prodavao tako što je manji deo novca od kupaca naplaćivao preko računa, znatno veće iznose uzimao u gotovom novcu, koji nije uplaćivao na račune preduzeća, niti prikazivao u poslovnom knjigovodstvu.

Na taj način je protivpravno ostvario prihod od 399.714.482 dinara, na koji nije obračunat i plaćen porez, čime je budžet Republike Srbije oštećen za iznos od 92.832.651 dinar.

Takođe, Vasiljković je osumnjičen i za krivična dela prevare, koje je izvršio tako što je pojedine stanove i lokale više puta prodavao, i tako oštetio kupce za 5.830.000 dinara.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, navodi se u saopštenju policije.