Uhapšen pljačkaški trio


09. novembar 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Policija u Smederevu uhapsila je tročlanu grupu, osumnjičenu za više desetina teških krađa u Smederevu, Velikoj Plani, Požarevcu, Paraćinu i Mladenovcu.

Oni se terete da su oštetili prodavnice za više od milion dinara.

Policija je saopštila da su juče uhapšeni Nikola G. (20) iz Smedereva, Aleksandar Ž. (20) iz Lozovika i Nikola R. (20) iz Osipaonice, zbog sumnje da su noću provaljivali u prodavnice mešovite robe, iz kojih su odneli robu vrednu više od milion dinara.

Dušan Anđelković, načelnik odeljenja kriminalističke policije, rekao je na konferenciji za novinare da su uhapšeni počinili više desetina provala na području Smedereva, Velike Plane, Požarevca, Paraćina i Mladenovca i robu skrivali u selu Skobalj, u posebnim bunkerima.

Ukradenu robu, najvećim delom, prodavali su vlasnicima prodavnica s mešovitom robom, dok su cigarete prodavali u Beloj Crkvi, odakle su krijumčarene u Austriju.

– U ovoj fazi još ne možemo da sagledamo koliko su i gde sve krali. Realan obim njihovih kradja tek utvrdjujemo. Ta tročlana grupa je u poslednja tri i po meseca svakodnevno osmatrala objekte u koje planiraju da provale a noću su krali – rekao je Andjelković.

Kada su obijali brave i katance na radnjama, jedan od njih je uvek sedeo u automobilu i turirao motor da bi taj zvuk prikrio zvuke obijanja.

Ukradenu robu prodavali su poznatim kupcima ili preko posrednika, a krili su je u vodovodnoj šahti, koja je uvek bila blokirana parkiranim automobilom.

Pretresom kuća osumnjičenih, policija je našla deo ukradene robe, oko 140.000 dinara i alat koji su koristili za obijanje.

Osumnjičeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.